5 tips om je huis koel te houden

zonwering

De wind die in eigen huis van de ene omheining naar de andere waait, is iets wat zeer bevredigend is, vooral omdat deze voorwaarde meestal alleen in de buitenlucht wordt aangetroffen. Naast de frisheid heeft de lucht in beweging voordelen die van invloed zijn op de gezondheid van de eigenaars en het behoud van het eigendom.

Met een goede ventilatie is de omgeving het hele jaar door schoner en gezonder! Als u de beste manier wilt vinden om dit te doen, controleer dan zeker de informatie in deze post.

TIPS OM HET HUIS TE VENTILEREN
Grote kamers, dikke muren, grote openingen en hoge of dubbele plafonds zijn voorbeelden van oplossingen die een koelere woning verlaten. Het probleem is dat het niet altijd mogelijk is om deze kenmerken in de voltooide werken te veranderen.

Als je erover nadenkt, hebben we een aantal eenvoudige tips voor je om het huis te ventileren, wat jouw architectuur ook is. Kijk eens:

1. GEBRUIK VAN AIRCO

De airco houdt de kamertemperatuur op het optimale comfortniveau. Daarnaast kan het verschillende gezondheidsvoordelen opleveren, zoals luchtzuivering.

Moderne, hightech airconditioners filteren de lucht en zuiveren deze, waardoor de lucht langer schoon blijft. Het milieu is vrij van vervuiling en ander vuil dat voorheen in de lucht werd verspreid.

Het resultaat is een gezonder milieu, waar iedereen baat bij heeft, maar vooral mensen met ademhalingsproblemen zoals rinitis, sinusitis, bronchitis en astma.

2. GEBRUIK PLAFONDVENTILATOR

Met een meer betaalbare prijs dan airconditioning is de plafondventilator een geweldige bondgenoot van gezinnen op warme dagen of die niet genoeg natuurlijke ventilatie bieden. Het apparaat bevordert een gelijkstroom van lucht die door iedereen in de omgeving kan worden gevoeld.

Het is belangrijk om te bedenken dat de ventilator niet in staat is om de lucht te bevochtigen, omdat hij alleen maar wind produceert. In die zin werkt het door de warmte te verzachten zonder de temperatuur van de ruimte te verlagen.

3. INSTALLATIE VAN EEN ZONWERING

Het afdekmateriaal van de zonwering heeft de mogelijkheid om de temperatuur in de kamers te regelen. Het grotere thermische comfort betekent minder frequent gebruik van ventilatoren en airconditioning. Het is dus een uitstekende optie om de maandelijkse stroomverbruik van de katten te verminderen, vooral tijdens de hitteseizoenen.

Bovendien vormt de zonwering een krachtige barrière tegen UV-stralen, die schadelijk zijn voor de gezondheid en dermatologische problemen kunnen veroorzaken, van vlekken tot huidkanker.

Doordat de luifel de zonnestralen blokkeert, bewaart hij niet alleen je gezondheid, maar ook je meubels en decoratieve voorwerpen, die mooi blijven en hun nuttige leven behouden.

4. DEUREN EN RAMEN OPEN LATEN STAAN

Wil je een eenvoudigere fooi dan dat? Door het aan te nemen, is het mogelijk om geld te besparen dat bestemd is voor de aanschaf van airconditioningsystemen en -apparatuur en ook om een duurzamere levensstijl te bevorderen.

In tegenstelling tot airconditioners en ventilatoren – die eenvoudigweg de lucht verversen en vernieuwen – ventileren de deuren en ramen en laten ze het daglicht in de ruimte door. Je weet het misschien niet, maar de energie van de zon in je huis versterkt en helpt ons meer wakker te worden.

Als je de verlichting in je eigen huis wilt stimuleren, houdt je ’s morgens en ’s middags gordijnen en rolgordijnen open.

5. HET INSTALLEREN VAN AFZUIGKAPPEN EN -KANALEN

Afzuigkappen zijn geschikt voor het verwijderen van warmte, geuren en onzuiverheden in gebieden met weinig of geen ventilatie. Ze werken door het verwijderen van hete, met stoffen beladen lucht en deze vervolgens te vervangen door schone.

In tegenstelling tot de ventilator verdeelt de uitlaatventilator de lucht gelijkmatig over de omgeving. Het kan ook worden gecombineerd met ventilatiekanalen – zinken tunnels – die de kamers van het huis door het plafond verbinden.

In deze kanaaloplossing helpt de afzuigventilator de lucht vrij door de ruimte te circuleren. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om de airconditioner in het systeem op te nemen, zodat ze niet alleen ervoor zorgen dat de warmte wordt afgevoerd en de lucht wordt ververst, maar ook meer controle hebben over de interne temperatuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.