De beste manier om breekbare spullen te verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen, is de kans groot dat je ook een aantal breekbare spullen zult moeten verhuizen. Dit kan een heel gedoe zijn. Verhuizen is namelijk vaak erg chaotisch. Je wilt niet dat je breekbare spullen kapotgaan tijdens het verhuizen. Daarom hier een aantal tips om breekbare spullen veilig te verhuizen. 

Zet op de verhuisdoos dat het om breekbare spullen gaat 

Het is verstandig om met een grote, zwarte stift op de desbetreffende verhuisdoos te zetten dat het gaat om breekbare spullen. Op deze manier voorkom je dat een verhuizer met de doos gaat gooien. Natuurlijk kan je nooit met zekerheid zeggen dat je spullen veilig over zullen komen, maar wanneer je het duidelijk op de doos zet is de kans groter dat men voorzichter omgaat met de doos. 

Wikkel breekbare spullen in papier 

Het is verstandig om breekbare spullen extra te beschermen door deze te wikkelen in papier. Dit zorgt ervoor dat ze minder snel kunnen breken. Het maakt niet zozeer uit wat voor papier: krantenpapier, folders, keukenpapier of wc-papier. Alles is mogelijk. Wanneer je een glazen vaas wilt gebruiken, kan je deze wikkelen in papier en zo veilig vervoeren. 
Wanneer je extreem breekbare spullen moet verhuizen, kan je ervoor kiezen om meerdere lagen papier om het product te wikkelen. Als dit je niet veilig genoeg is, kan je ook kiezen voor bubbeltjesplastic. 

Doe niet teveel spullen bij elkaar 

Als je gaat verhuizen, wil je natuurlijk zoveel mogelijk spullen in één doos doen. Dit scheelt immers heel wat sjouwwerk. Toch kan het verstandiger zijn om bij breekbare spullen minder spullen in één doos te doen. Wanneer je teveel breekbare spullens samen in een doos doet, is de kans groter dat deze zullen beschadigen. Dan maar een keertje extra heen-en-weer. 

Huur een verhuisbedrijf in

 Ook al gebruik je de tips, het blijft heel moeilijk om kwetsbare spullen veilig te verhuizen. Vandaar kan het handig zijn om een professioneel verhuisbedrijf in te huren. Op deze manier weet je zeker dat je spullen veilig vervoerd zullen worden. Een verhuisbedrijf heeft namelijk jarenlange ervaring met het vervoeren van breekbare spullen. Spullen van grote omvang kunnen dan ook gemakkelijk worden vervoerd door het verhuisbedrijf. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het al eens eerder moeten verhuizen. Denk bijvoorbeeld aan dure kunst, maar ook een piano. Wanneer je kleine dingen moet verhuizen kan je dit prima alleen doen, maar bij grotere spullen is het vaak toch fijner om het aan een professional over te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.