De woonstijl: Marokkaans

Haal het kleurrijke Marokko in huis! Dankzij de Marokkaanse woonstijl kun je ontspannen in een kleurrijke en opvallende omgeving. Door de vele felle kleuren, zachte stoffen en opvallende patroontjes is een Marokkaans interieur een echte eyecatcher. Deze stijl is in Nederland steeds populairder, omdat deze een gezellige en vrolijke uitstraling met zich meebrengt.

Wat is de Marokkaanse woonstijl?

Deze stijl brengt gezelligheid en warmte met zich mee. De kenmerken van een Marokkaans interieur is als eerste het vele gebruik van kleur. Kleur is heel belangrijk voor een Marokkaans interieur. Het maakt in dit interieur niet uit welke kleuren er allemaal bij elkaar worden gebruikt. Alles mag en kan gecombineerd worden. Voor de details en accessoires worden vaak metaalkleuren zoals zilver, goud en koper gebruikt. Naast de kleur is het oog voor details en decoratie belangrijk. Zo kun je de vele kleuren door laten lopen in mozaïekstenen op de muur, vloer of in accessoires zoals een schaal. Ook prints zijn kenmerkend voor deze stijl. Vaak hebben deze prints een witte basis, met sierlijke patronen van verschillende kleuren. Op de grond kan een prachtig Marokkaans kleed natuurlijk niet missen. Deze prachtige tapijten passen bijna in elk interieur. De Marokkaanse poef is bijna een vanzelfsprekend onderdeel van het Marokkaans interieur. Deze zijn kleurrijk en multifunctioneel. Je kunt er op zitten maar ook gebruiken als een bijzettafel voor een dienblad met heerlijke Marokkaanse thee! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe krijg je een Marokkaans interieur?

Kleuren zijn onmisbaar. Natuurlijk is wit als basiskleur ook prachtig en geeft wit het interieur een modern tintje. Maar bij een écht Marokkaans interieur hoort veel kleur. Kies drie á vier kleuren als basis. Zo zorg je ervoor dat er in de ruimte toch eenheid is. Gebruik turquoise, smaragdgroen of saffraan. Dit zijn typische Marokkaanse kleuren die je niet in veel interieurs terug ziet komen. Daarnaast kun je een deel van de muren behangen met kleurrijk behang en op de grond kleurrijke kussens en poefjes neerleggen. Hang daarnaast een prachtige, gekleurde Marokkaanse lamp op. Kenmerkend voor deze lamp zijn de mooie motieven, het bewerkte ijzer en de verschillende kleuren. Daarnaast zorgen deze lampen voor een prachtige verdeling van het licht dankzij de vele openingen in de lamp. De Marokkaanse lamp is een echte eyecatcher en brengt ‘s avonds een sprookjesachtige sfeer met zich mee. Je kunt natuurlijk ook kiezen om een Marokkaanse tafellamp op de tafel neer te zetten of een Marokkaanse wandlamp op te hangen. 

De Marokkaanse stijl kan goed gecombineerd worden met verschillende stijlen. Hierdoor is het mogelijk om bij deze woonstijl moderne aspecten prachtig te combineren. Zo kun je de patronen kleurrijk houden, maar wit en neutrale tinten als basis hebben. Op deze manier creëer je een Marokkaans design met een modern tintje. Ook met de Scandinavische stijl passen de Marokkaanse tinten goed. Zo kan een industrieel interieur prachtig zijn als er een opvallende Marokkaanse lantaarn boven de tafel hangt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.