Interieur inspiratie: Badkamer

badkamer inspiratie

vtwonen.nl

Inspiratie nodig voor het inrichten van je Badkamer? We helpen je een handje.

De badkamer is één van de belangrijkste ruimtes in een woning. In de badkamer ben je dagelijks bezig met jezelf wassen, opfrissen, opmaken, ontspannen of toiletteren. Het is dus noodzaak dat de badkamer zowel functioneel als comfortabel ingericht dient te worden. Een bad of douche, wasbak of badkamermeubel, toilet of geen toilet, dit zijn allemaal vraagtekens die je mee moet nemen bij het inrichten van de badkamer. We geven je een aantal handige tips die de keuze voor jou misschien makkelijker maken.

badkamer inspiratie

Comfort

Een belangrijk aspect van de badkamer is comfort. De bewegingsruimte en kasten binnen handbereid zijn essentieel bij een functionele badkamer. Je bent dagelijks in de weer op de badkamer wat er voor zorgt dat comfort een pré is. Je zit er natuurlijk niet op te wachten om je steeds te storen bij het kammen van je haar of afdrogen na het douchen. Zorg er dus voor dat de badkamer ruimtelijk is ingericht waarbij je genoeg bewegingsruimte hebt. Een ligbad zorgt voor een extra bron ter ontspanning in je eigen badkamer. Comfort en functionaliteit zijn ideaal te combineren in een badkamer.

Vocht

Een badkamer is een plek in huis die het meest vochtig is. Ben je geen liefhebber van poetsen en ben je vies van schimmel? Dan is het noodzakelijk om rekening te houden met dit vocht en een keuze te maken uit de materialen die je gaat gebruiken in de badkamer. Wil je een douche zonder douchewand? Dit is natuurlijk heel prettig aangezien je veel bewegingsruimte hebt. Een nadeel is wel dat het vocht zich direct verspreid door de hele kamer. Zelfs een goede afzuiging kan niet voorkomen dat een spiegel vochtig wordt. Met een glazen douchewand moet je er wel rekening mee houden dat achtergebleven vocht uiteindelijk kalkresten zal achterlaten. Met het afdoen van de glazen wand na het douchen, bijvoorbeeld met een schoonmaak trekker, is dit makkelijk en snel te voorkomen. Je kan er ook voor kiezen om de glazen douchewand te behandelen met een vocht-afwerende coating, te koop bij iedere sanitairwinkel.

vtwonen.nl

donkere badkamer
Bron: Grando.nl

Toilet of geen toilet?

In een badkamer is het niet altijd vanzelfsprekend dat het toilet hier ook aanwezig is. In veel nieuwe woningen is het toilet in een aparte ruimte ingedeeld omdat niet iedereen het als prettig ervaart dat deze in dezelfde ruimte staat als de douche of het bad. Heb je zelf de keuze om te bepalen waar het toilet geplaatst kan worden, denk er dan goed over na of je het zelf wel prettig vind om deze in dezelfde ruimte te hebben staan als de douche of het bad. Een naar luchtje dankzij een partner die even zijn of haar boodschap doet terwijl jij aan het douchen bent kan als onprettig worden ervaren. Ook hiervoor is de afzuiging een belangrijk onderdeel van de badkamer.

badkamer met inloopdouche
Bron: Satink-zwolle.nl

De douchekop

Heb je het grootste deel van de badkamer al ingericht en blijkt er nog wat budget over te zijn voor wat extra luxe? Kijk dan eens naar de douchekop van je douche. Er zijn enorm veel mogelijkheden op de markt die het douchen net wat comfortabeler kunnen maken. Een grotere douchekop is een klein onderdeel van de hele badkamer maar kan het comfort enorm verbeteren. Met een regendouche kan je genieten van een prettige verspreiding van het water en voelt het douchen als een zachte massage. Het is net alsof je in de regen staat maar je hebt zelf de controle over de warmte van het water. Een echter aanrader!

douchekop
Bron: Nu.nl

Het badkamermeubel

Het poetsen van je tanden, het doen van je haar en jezelf opmaken. Het zijn allemaal dagelijkse bezigheden die je doet op de badkamer en waar er voorwerpen bij komen kijken. Om je badkamer netjes en schoon te houden, is een badkamermeubel geen overbodige luxe. Met een badkamermeubel kan je alle voorwerpen, hulpmiddelen en schoonmaakmiddelen opbergen waar niemand het ziet. Zorg er voor dat je weet wat je dagelijks in gebruik neemt om zo te bepalen of je één, twee of meerdere lades nodig hebt. Een ander groot voordeel van een badkamermeubel is dat deze veel invloed heeft op het uiterlijk van je hele badkamer.

vtwonen.nl

Badkamermeubel van hout
Bron: Houttaferelen.nl

Verlichting

Zoals eerder genoemd is de badkamer een ruimte waar je veel bezig bent. Goede verlichting in de badkamer is dus erg belangrijk. Je kan de badkamer voorzien van inbouwspots in het plafond of wandlampjes aan de muur. Een vochtbestendige plafonniere wordt ook regelmatig gebruikt in een badkamer. Naast de basisverlichting is een functioneel licht ook belangrijk. Zo kan je er voor kiezen om een spiegel met verlichting te kiezen. Dit zorgt er voor dat je nog beter kan zien hoe je haar zit of waar je nog even de make-up mote bijwerken. Badkamerverlichting is te verkrijgen bij Lampenlicht.nl.

badkamer met spiegel
Bron: Makeover.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.