Interieur inspiratie: Keuken

keuken inrichten inspiratie

Een keuken is meer dan alleen kastjes en apparatuur. Je keuken is net als de rest van jouw huis een verlenging van je woonstijl. Een mooie keuken draagt bij aan het woongenot en gemak en maakt steeds meer deelgenoot uit van de actieve leefomgeving.

Interieur advies keuken

De verschillende keukenstijlen zorgen ervoor dat je een keuken kan kiezen die helemaal bij je past. Elke keukenstijl ademt een andere sfeer en laat de ruimte anders ogen. Een landelijke keukenstijl is een sfeervolle keuken die nostalgie uitstraalt. Deze keukenstijl kenmerkt zich door de natuurlijke materialen en kleuren. Hiermee wordt het platteland naar de bruisende keuken gehaald. Een moderne keuken is strak, minimalistisch, vaak greeploos en verschilt daardoor erg van de landelijke keuken. De geavanceerde keukenapparatuur is vaak ingebouwd en versterkt het minimalistische karakter. Designkeukens zijn vaak unieke keukens van topkwaliteit. Het strakke ontwerp, de hoogwaardige materialen en de perfecte afwerking zijn typerend voor deze stijl. De bijbehorende design apparatuur voorziet je van alle gemakken. De vaak afwezige bovenkasten en het dunne werkblad versterken daarnaast het ruimtelijke effect.

design keuken

Het belangrijkste van een keuken is de indeling. Bekijk daarom de ruimte goed. Wat zit waar, en hoe kan ik het makkelijkste werken. Bedenk voor jezelf hoe je de huidige keuken altijd gebruikt. Wat is je routine in de keuken? Ook is het verstandig om na te denken over de kleur van de keuken. Kleine keukens vragen om lichte en neutrale kleuren om de keuken ruimtelijker te laten aanvoelen. Ook de kleur van de wanden, vloer en plafond speelt hierin mee. Je creëert een ruimtelijker effect als je de wanden en plafond in een lichte kleur schildert en de vloer iets donkerder maakt. Wil je ook graag in je keuken eten maar heb je te weinig plek voor een eettafel? Denk dan eens aan een bar in de keuken. Deze zijn kleiner en passen gemakkelijker ergens tussen.

Keukenverlichting

Aangezien de keuken steeds meer een wordt met de woonkamer is het ook zeer gebruikelijk om de keuken verder aan te kleden. Denk hierbij aan accessoires die passen bij de stijl van je woonkamer maar ook passen bij de keuken. Lastige is dat je ook werkruimte wilt houden en dat keuken decoratie natuurlijk niet in de weg moet staan. Toch zijn er zoveel leuke styling ideeën om van je keuken een ruimte te maken die zowel praktisch als mooi is tot in de details. Houten snij- en broodplanken bijvoorbeeld. Deze zijn niet alleen handig maar ook stijlvol. Door het gebruik van natuurlijke materialen als steen en hout breng je meteen meer sfeer en warmte in je keuken. Gebruik verschillende formaten en vormen voor een speels effect. Of stal je mooie servies uit op een wandplank of zet er leuke voorraadbussen op. Ook wandplankjes met een fris groen plantje als keukenkruiden geven je keuken een hippe en verzorgde aanblik.  En dat mooie keukenapparatuur mag ook best gezien worden. Daarnaast is geur en kleur heel belangrijk in de keuken. Mooie specerijen als peper en een mooie pepermolen of verse kruidenplantjes in mooie potjes zijn niet alleen handig, lekker en praktisch, maar ook heel stijlvol en decoratief. Planten zorgen tevens voor een wat meer huiselijk gevoel in een doorgaans vrij steriele ruimte als de keuken.

hanglamp in de keuken

Als laatste is bij de keuze voor de verlichting in je keuken belangrijk dat je in de gaten houdt dat functionaliteit en sfeer elkaar goed in balans houden. Is jouw keuken nu erg kil? Zorg er dan voor dat met bepaalde sfeervolle verlichting de keuken de sfeer uit de woonkamer meekrijgt. Kille spotjes of saaie plafonnieres kunnen jouw mooie keuken een stuk minder fraai maken dan deze in potentie is. Een tip: deel je verlichting in drie categorieën in: sfeerverlichting, taakverlichting en de algemene verlichting. Hierdoor heb je een goed zicht op licht dat je nodig hebt en licht voor sfeer.

https://www.prominent.nu/woonstijlen-inspiratieboek-aanvragen/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.