Interieur inspiratie: Slaapkamer

Kom tot rust

De slaapkamer is een plek waar je tot rust moet komen. Bij het ontwerpen en inrichten is het dan ook belangrijk zoveel mogelijk balans te brengen in het interieur.

Voordat je begint aan het ontwerpen of opnieuw inrichten van je slaapkamer bedenk dan eerst wat je zelf comfortabel en rustgevend vindt en werk dat verder uit in een moodboard. Door een moodboard te maken sta je even stil bij je gewenste stijl. Door al je favoriete kleuren, stoffen, meubels, decoratie en inspiratiefoto’s op 1 blad te plaatsen zie je direct wat wel bij elkaar past en wat niet en wat jouw ideale stijl is. Heb je enkele meubels die absoluut in de slaapkamer moeten terugkomen, kan je hier eerst foto’s van maken zodat ze deel uit maken van je moodboard.

slaapkamer inrichting

Interieur van de slaapkamer

Het bepalen van de indeling

Wanneer je weet welke stijl je uit wil met de inrichting van je slaapkamer dan is het belangrijk om te kijken naar je indeling. Maak een grondplan van je slaapkamer en maak je meubels op schaal na. Nu kun je heel gemakkelijk schuiven met je meubels tot je de ideale indeling hebt gevonden. Let er bij de indeling wel op waar je elektriciteitsvoorzieningen zitten. Ook moet een tweepersoonsbed aan beide kanten instapbaar zijn. Dit is ook gemakkelijker voor het opmaken. Lukt dit niet, plaats dan 1 zijde van het bed tegen een muur. Idealiter staat het bed ook niet naast een verwarming of een raam dat open gaat.

Nu je weet waar welk meubelstuk komt te staan kun je je kleuren gaan kiezen. Kijk naar je moodboard en kies je kleuren. Had je een leuke print op je moodboard staan kun je hier ook een plekje voor bepalen. Voor een drukke print neem je liever geen muur waar je uren naar staart. Voor de accentwand wordt vaak de wand achter het bed genomen. Zo valt hij meteen op bij binnenkomen maar zal hij niet storen. In de slaapkamer kies je het best voor kleuren die rust uitstralen. Koele pasteltinten zoals paars en blauw geven een luchtiger gevoel en net als alle lichte kleuren doen ze de slaapkamer groter aanvoelen. Spiegels zorgen ook voor een enorm ruimtegevoel.

Op zoek naar een nieuw bed? Bekijk hier het assortiment van Kokbedden.nl

Verlichting voor de slaapkamer

Met verlichting kan je de sfeer van je inrichting in een seconde veranderen. Voorzie naast de algemene verlichting ook sfeerverlichting en zorg ervoor dat je deze kan bedienen vanuit het bed. Dit is gemakkelijk en zo voorkom je dat de verlichting zelden gebruikt wordt. Ook kan een dimmer op de hoofdverlichting heel handig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.