Interieur inspiratie: Tuin

Tuin inrichten

De tuin

Na maanden binnen zitten wil je naar buiten om heerlijk te genieten van de tuin. Allereerst is het belangrijk om je terras of zitplek eens goed schoon te maken zodat dit er weer fris en fruitig uitziet. Voeg daarna groen toe, zo gaat je buitenruimte er ineens veel levendiger uitzien. Heb je in de tuin borders of ruimte voor borders, dan kun je hier ook een gezellige boel van maken. De gemakkelijkste manier om je terras op te fleuren is met bloeiende bloemen in potten of bakken. Dat kan met éénjarigen, maar eigenlijk is het nog leuker om het met bloembollen te doen. Dat vergt een beetje planning want je moet ze langer van te voren al poten. Maar het resultaat is vaak verrassend en leuk. Gebruik ook eens groen in de hoogte. Hoogteverschillen zijn onmisbaar in een tuin. Bijvoorbeeld door hoge potten te plaatsen op je terras of juist door leuke manden aan de schutting te hangen.

tuin inspiratie

Daarnaast is het belangrijk om je te focussen op kleur. Kleur is ongelofelijk belangrijk voor je buitenruimte. Het voegt karakter en persoonlijkheid toe en het creëert eenheid en zorgt voor een rustig beeld, waardoor je tuin ruimer aanvoelt. Je kan kleurrijke kussens, bloempotten of kaarsen uitzoeken. Ook oude potten, een schutting of een oude tafel kunnen met een likje verf een totaal nieuwe look krijgen. Voor meer warmte kun je ook denken aan plaids of een vloerkleed. Accessoires maken je zithoek of je terras af. Een terras kan je eigenlijk zien als een verlenging van je huis, een buitenkamer. Maak hem dus zo gezellig mogelijk. Voordeel is dat je met een paar kleuraccenten je terras ieder seizoen een andere sfeer of uiterlijk kan geven.

tuin meubels

Het laatste dat een tuin nodig heeft om echt gezellig te worden is mooie en sfeervolle tuinverlichting. Je hebt globaal twee keuzes: lampen die je niet ziet totdat ze aan worden gezet en decoratieve lampen die sowieso in het zicht staan. De eerste lampen geven vooral ’s avonds heel veel sfeer en gezelligheid in je tuin. Denk aan grondspots om bomen en struiken uit te lichten. Dit geeft een heel mooi effect. De tweede soort is ook overdag een decoratieve toevoeging en zorgt voor sfeer in je tuin. Mooie hanglampen voor onder de veranda of een vloerlamp bij je zithoek maken het plaatje helemaal af.

Tafellamp Storm

Elk type tuinverlichting is geschikt voor een ander doel van de tuinverlichting. Zo zijn grondspots ideale verlichting voor in de tuin. Je kunt ze wegwerken in de grond, in de vloer of tussen het groen. Met een grondspot kun je een gericht gebied verlichten. Mooie delen van de tuin kun je extra uitlichten, een mooie boom of bijvoorbeeld een mooie wand of schutting. Je kunt er alle kanten mee op. Met wandverlichting in de tuin accentueer je vanaf boven een mooie wand of schutting. Het kan ook erg sfeervol zijn om wanddecoratie uit te lichten zoals mooie tuinbeelden, wandbeelden of spiegels. Trend op het gebied van tuinverlichting van de laatste jaren zijn vloerlampen en tafellampen voor buiten. Natuurlijk wordt dit type lampen al jarenlang toegepast in een interieur, maar als verlengstuk van uw interieur naar de tuin kan dit type lampen nu ook buiten worden toegepast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.