Kerstverlichting trends 2018

Kerstverlichting 2019

Wat zijn voor dit jaar de trends voor kerstverlichting?

Het duurt niet zo lang meer en de zomer loopt ten einde. Bij de start van de herfst zullen de eerste kerstartikelen al in de winkel liggen en kun je alvast gaan oriënteren hoe jij dit jaar kerstsfeer in je huis wilt brengen. Natuurlijk hoef je niet ieder jaar met de kersttrends mee te doen, maar als je dit wel wilt, dan is het nog nooit zo gemakkelijk geweest. Niet alleen in winkels, ook online kun je tegenwoordig de mooiste kerstartikelen kopen volgens de laatste trends. Uiteraard is kerstverlichting het belangrijkste onderdeel van je kerstversiering. Kerstlampjes zorgen voor sfeer tijdens de koude dagen en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Wat zijn de laatste trends op het gebied van kerstverlichting?

Kerstverlichting kopen voor de kerstboom

Kerstbomen horen standaard bij een sfeervol ingericht kersthuis. De aankleding hiervan is aan trends onderhevig en verschilt van jaar tot jaar. Dit geldt ook voor kerstboomverlichting. Kerstboomverlichting heeft over tientallen jaren een transformatie ondergaan van echte kaarsjes in de boom tot led kerstverlichting. Jarenlang was warm geel licht de norm voor kerstboomverlichting. Deze kleur zorgt voor een gezellige sfeer. Ook de huidige led verlichting is in diverse gele en witte tinten te verkrijgen, zodat je ook met led verlichting een gezellig warm licht verkrijgt. De nieuwste trend staat juist haaks op warme en gezellige verlichting in de kerstboom. Koele witte kerstverlichting is momenteel populair. Er wordt niet alleen meer gelet of een boom ook gezelligheid uitstraalt, maar ook hoe modern een boom is. Koele witte verlichting past uitstekend bij zeer modern aangeklede kerstbomen en brengen een meer stijlvolle en wat luxere sfeer. Maar ook al kleed je de boom klassiek aan, witte koele verlichting zal er nog steeds bijpassen en zal je boom eens een heel andere sfeer geven dan wat je al jaren gewend bent.

Gloeiende glazen potten

Glazen potten met kleine kerstlampjes die het idee geven van een gloeiende glazen pot zijn momenteel helemaal de trend tijdens de kerstdagen. Bovendien is het heel gemakkelijk om zoiets in elkaar te zetten. En met led kerstverlichting is het tegenwoordig heel gemakkelijk, zodat je niet eens stroom in de buurt hoeft te hebben. Er is namelijk ook led kerstverlichting dat met een accu opgeladen kan worden. Hierdoor kun je de potten binnen op diverse plekken plaatsen maar ook buiten. Bij een doorzichtige glazen pot, kun je naast lampjes ook dennentakjes in de pot doen of kerstballen. Je kunt ook kiezen voor een gekleurde glazen pot. Een mooie gouden glazen pot bijvoorbeeld, zal het gloeiende effect extra versterken. In principe kun je kiezen voor alle soorten gekleurde glazen potten, wat er maar bij jouw interieur past.

Buiten kerstverlichting

Met de huidige led verlichting is buiten kerstverlichting nog nooit zo gemakkelijk geweest. Led verlichting speciaal voor buiten is meestal waterdicht, zodat het bestand is tegen alle weersomstandigheden. Een blijvende trend is natuurlijk de bomen die in je tuin staan te versieren met kerstverlichting. Dit geeft direct al een gezellige sfeer. Ook ijspegelverlichting blijft populair. Dit zijn strengen met led verlichting die je aan de dakgoten van je huis kunt hangen en het effect van ijspegels geven. Een nieuw soort verlichting zijn led lampjes op koperdraad. Koperdraad heeft van zichzelf al een authentieke uitstraling, dat je versterkt door het door middel van lampjes te laten gloeien. Een streng koperdraad met lampjes kun je oprollen tot een cluster met lampjes, maar ook uitrollen en draperen waar jij het wilt. Voor buiten zijn er dan nog tal van kerstfiguren in ijzerdraad met lampjes te verkrijgen. Van kerstmannen, rendieren, sterren of kerstbomen. Dit blijft altijd populair in een gezellig ingerichte kersttuin.

Led kerstkaarsen

Kaarsen blijven één van de meest gebruikte kerstartikelen en zijn altijd sfeervol. Maar met de huidige led technieken wordt er steeds meer gebruik gemaakt van led kerstkaarsen. En led kaarsen worden steeds meer natuurgetrouw. Zo kunnen led kaarsen tegenwoordig ook flikkeren, alsof er een echt vlammetje brandt. En je kunt de kaarsen gemakkelijk bedienen met een afstandsbediening. Accu’s gaan ook veel langer mee, zodat je met een led kaars niet minder lang doet dan een echte kaars. Het voordeel is dan dat je de kaars na het opladen weer opnieuw gebruikt. Er zijn tegenwoordig prachtige oplaadstations te koop waar je meerdere led kaarsen tegelijk kunt opladen. Led kaarsen zijn verkrijgbaar in alle vormen. Van de lange en smalle kaarsen voor in de kandelaar tot dikke kaarsen en led theelichtjes. Je hoeft nooit meer kaarsen te kopen en je bent toch verzekerd van zeer natuurgetrouw nagemaakt kaarslicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.