Kies je perfecte matras voor de beste nachtrust

We spenderen er ongeveer 35 procent van ons leven aan, slapen. Een goede nachtrust is belangrijk om goed uitgerust en vol energie aan de dag te beginnen. Bij een goede nachtrust zijn verschillende factoren van belang. Een van de belangrijkste factoren is een goed matras. Wanneer je lekker kunt wegdromen op een goed matras, begin je fijner aan de dag. Het vinden van het perfecte matras is dus best belangrijk.

Een hard of zacht matras?

Een goed matras is dus zeker van belang voor een goede nachtrust. Bij een goed matras wordt je gewicht optimaal verdeeld. Door de goede verdeling van het gewicht, lig je ontspannen in bed wat goed is voor het lichaam. Bij een matras wat te hard is, wordt het gewicht niet optimaal verdeeld en kan de doorbloeding afgekneld worden. Hierdoor krijgen de hersenen een signaal om om te draaien. Dit is de meest voorkomende reden dat mensen vaak draaien in hun slaap en dus onrustig in bed zijn.

Ook een te zacht matras is niet goed. Een te zacht matras bied niet voldoende ondersteuning waardoor je weg zakt in het matras. Het is dus van belang dat je op een matras slaapt wat niet te hard en niet te zacht is. Het perfecte matras is niet voor iedereen hetzelfde. Het hangt bijvoorbeeld ook af van de manier waarop je slaapt. Slaap je graag op je rug? Dan ligt een hard matras niet prettig door de kromming van de rug. Als je graag op je zij slaapt of op je buik, mag het matras juist wel iets steviger zijn.

Let op drukpunten

Het is dus van belang dat je een matras hebt wat bij je slaappositie past en bij je gewicht. Je moet namelijk zo min mogelijk last hebben van drukpunten. Het matras wat het beste bij je past, heeft zo min mogelijk drukpunten. Drukpunten ontstaan als het gewicht niet goed verdeeld wordt en er dus te veel gewicht op een plek ligt.

Ga voor kwaliteit

Matrassen zijn er in verschillende prijsklasse. Je wilt natuurlijk het beste matras voor de meest gunstige prijs. Een duur matras betekend niet altijd dat het ook van hoge kwaliteit is. Vaak betaal je bij dure matrassen voor het merk en niet voor de kwaliteit. Laat je bij de winkel dus goed informeren en probeer vooral uit. Bij sommige winkels kun je een matras op proef nemen zodat je snel genoeg merkt of het matras bij je past. Proefslapen werkt uiteraard beter dan in de winkel even op een matras liggen.

Traagschuim matras
Tegenwoordig worden er veel traagschuim matrassen verkocht. Over traagschuim matrassen wordt een hoop beweerd zoals dat het prefect zou zijn voor mensen met rugklachten. Of dit echt waar is hang af van de persoon die er op ligt. Het kan best zijn dat het voor een goede nachtrust zorgt, maar dat verschilt echt per persoon.

Nadelen aan een traagschuim matras kunnen zijn dat een traagschuim matras niet lekker slaapt voor mensen met een zwaarder gewicht. Mensen die iets zwaarder zijn zakken meestal te ver door het matras heen waardoor het een insluitend gevoel kan geven. Ook mensen die veel transpireren kunnen beter niet slapen op een traagschuim matras. De ventilatie van een traagschuim matras is namelijk minder goed dan een normaal matras.

Temperatuur
Zoals net genoemd bij het traagschuim matras is het van belang dat je een matras hebt dat goed ventileert. Een goede ventilatie van je matras zorgt niet alleen voor de afvoer van vocht, maar zorgt ook voor de optimale temperatuur van je matras. Door een goede ventilatie en lage temperatuur slaap je een stuk fijner. Uiteraard moet je de verwarming op je slaapkamer niet te hoog zetten, maar zorg voor de ideale slaapkamertemperatuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.