Met een zwembadoverkapping houd je je zwembad vrij van herfstbladeren

Je hebt afgelopen zomer weer enorm kunnen genieten van je eigen zwembad. Wat waren er veel mooie dagen! Maar nu slaat het weer echt om, de nazomer gaat snel over in de herfst. En de herfst betekent vallende blaadjes, niet alleen op de treinrails maar ook in je eigen tuin, en zwembad! In de zomer was het nog voldoende om af en toe met je schepnet bladeren en insecten uit het water te vissen, maar in de herfst is daar echt geen beginnen aan. Dat moet toch anders kunnen?? En dat kan ook! Met een zwembadoverkapping houd je alle blaadjes uit het water. 

Een overkapping heeft daarnaast nog meer voordelen. Het water koelt minder snel af door de isolatie van de overkapping. Dus is er een mooie dag, dan kun je nog een lekkere duik nemen. Zeker als je bij het plaatsen van de overkapping ook zorgt voor verwarming van het zwemwater. Je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden voor overkapping van je zwembad, passend bij je eigen wensen en budget. 

Een eigen overkapping maken 

De voordeligste keuze is het zelf bouwen van een zwembadafdekking. Als je een beetje handig bent, kun je zelf het formaat en vorm van je overkapping kiezen en materialen aanschaffen in de bouwmarkt. Met een paar handige handjes erbij is het niet alleen een leuke klus maar ook een mooi resultaat. Je bespaart zo veel geld op de montagekosten. Ook kun je online zoeken naar een gebruikte zwembadoverkapping. Je moet het treffen met de juiste afmetingen, maar ze zijn zeker te vinden. Voor niet al te veel geld kun je ook kiezen voor een goede kwaliteit afdekfolie, welke je over je zwembad kunt aanbrengen. 

Kant en klaar zwembadoverkappingen 

Uiteraard is het ook mogelijk om van merken als Laluna een kant en klaar zwembadoverkapping te (laten) installeren. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende opties die het beste bij je tuin en zwembad passen. Als je nog gebruik wilt blijven maken van het zwembad, dan kies je voor een hoge overkapping. Maar ligt het zwembad in de zichtlijn vanuit je huis, dan ben je misschien beter af met een lagere variant. Ook in materiaalkeuze is er veel mogelijk. Ga je voor hout, aluminium of ander materiaal? Ga je voor uitstraling of duurzaamheid? Laat je adviseren over de mogelijkheden en kosten voordat je je keuze maakt. En geniet ook dan van je zwembad in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.