Nieuwe trend: Beton in de badkamer

Voor fans van een moderne badkamer is er een nieuwe trend: Badkamer in betonlook. Echter, past beton ook in badkamers van andere stijlen. Niet alleen de badkamervloer kan van beton gemaakt worden, maar ook de wanden, badkamermeubels en douchewanden. 

Beton en verschillende stijlen

Beton geeft de ruimte een stoere look, maar wel met een stijlvol tintje. Daarnaast kan beton in de badkamer goed gecombineerd worden met verschillende stijlen. Zo gaat beton bijvoorbeeld in combinatie met een industriële look perfect. Maar ook als je voor een landelijke badkamer wilt gaan komt beton prachtig tot zijn recht. Kies dan wel voor ruw of ongepolijst beton. Dit heeft een meer robuuste look en is prachtig te combineren met de houten accenten van een landelijke badkamer. Dit komt doordat beton geen naden heeft, hierdoor wordt er rust gecreëerd waardoor het goed te combineren is met houten accessoires.

Naast bijvoorbeeld een houten badkamerkast of houten krukje, is beton ook super te combineren met koperen of gouden accessoires. Kun je niet kiezen tussen marmer en beton? Combineer deze twee gewoon! Je badkamer hoeft overigens niet helemaal van beton te zijn. Ga bijvoorbeeld voor een betonnen wasbak of douchewand. Dit zijn echte eyecatchers in je badkamer. 

Welke kleuren passen nou het beste bij beton? Kies eens voor felle accentkleuren, zoals een gele lamp. Naast felle kleuren zijn natuurlijke kleuren ook prachtig, hierdoor krijgt de ruimte meer gezelligheid en warmte. Ga je voor een moderne look? Kies dan voor koelere kleuren in combinatie met chroom. Dit zorgt voor een moderne en strakke look.

Voordelen beton

Beton in de badkamer heeft veel voordelen. Beton is extreem hygiënisch, dit komt omdat beton naadloos is. Hierdoor heeft beton geen vieze voegen waardoor vochtproblemen of schimmel niet meer aan de orde zijn. Daarnaast is beton gemakkelijk schoon te houden. Beton is van zichzelf niet waterdicht. Echter, is er tegenwoordig design beton, dit is waterdicht. Naast deze functionele voordelen is beton, zoals eerder aangegeven, goed te combineren met verschillende elementen.

Beton kan een tijdrovend en kostbaar klusje zijn. Maar het hoeft niet allemaal beton te zijn. Kies bijvoorbeeld voor betonlook verf of grote grijze natuurstenen. Zo wordt het juiste effect van beton gecreëerd, maar het kost een stuk minder! 

Beton en verlichting

Wat voor verlichting is nou het beste voor een betonlook badkamer? Ga bijvoorbeeld voor een wandlamp met een gouden of koperen kleur. Maar ook felle kleuren kunnen prachtig zijn bij een betonnen badkamer. Wil je een moderne look creëren? Kies dan voor een wandlamp met chroom dit geeft de badkamer net wat meer een moderne look. Er kan ook gekozen worden om lampen met een betonnen look in de badkamer te bevestigen. Dit is een goede optie als er in de badkamer een paar elementen van beton is.  Voor lampen die bij de douche zitten moeten de lampen tegen water kunnen. Als een lamp waterbestendig is, staat dit duidelijk aangegeven op de verpakking van de lampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.