Tips voor je foto op canvas

Canvas kent wel iedereen de dag van vandaag. Het is een trendy kunst geworden. Je kan er je muren een andere look mee geven, het past in elk interieur. Je kan zeker en vast jouw plekje in huis hiermee opfleuren. Het is ook een persoonlijk item, men kan er een eigen vakantiefoto, familiefoto’s, natuurlandschappen, of van je huisdier op canvas laten drukken. Je kan kiezen uit verschillende mogelijkheden van hoe jij graag jouw foto op canvas wil laten zien in je interieur. Canvas kan men ook laten maken in het groot of klein afhankelijk van eigen smaak. Om jouw even te helpen van welke mogelijkheden die er zijn, hebben we hier 5 tips even opgesomd:

Zwart-wit 
Met de nodige digitale fotobewerkingsprogramma’s en software is het gemakkelijk om een kleurenfoto om te zetten naar een zwart- witte foto. Wanneer en een paar oneffenheden zijn kan men dit heel simpel wegwerken die je niet meer ziet op jouw zwart-witte foto. De kleur zwart-wit past zeker en vast in een strakke en luxueus interieur. 

Collage 
Een collage kan men maken op verschillende manieren. Men kan verschillende foto’s samen stellen of eigen teksten in toevoegen. Het is een persoonlijke voorkeur die men heeft om een eigen droom of doel naar buiten te laten komen door verschillende afbeeldingen bij elkaar te plakken. Wanneer je deze collage canvas dan aan je muur hangt zie je elke dag je doel of droom waar je naartoe wil werken. Het kan je helpen door je te focussen op de positieve doelen. Je kan met een collage zeker en vast je creatieve kant laten zien. Het is zeker en vast een eye-catcher. 

Een meerluik 
Door je favoriete foto te laten drukken op meer canvassen, tover je snel je muur om in een foto galerij. Een meerluik bestaat uit verschillenden delen, dit kan gaan van 2 tot 9 delen. Het geeft je muur een dynamische uitstraling. Het is ook toepasselijk binnen als buiten je woning. 

Schilderij effect 
Men kan een foto wat men verkiest laten transformeren tot een schilderij op canvas. Of het nou om een reproductie of om een geschilderd portret van een foto gaat, u zult het verschil met het origineel niet kunnen zien! Uw persoonlijke canvas zal zeker de schilderijen van Rembrandt en Van Gogh evenaarden. 

Een foto in matte kleur 
Tegenwoordig zijn de foto’s in hoogglans of zijdeglans, maar je kan ze ook in een matte kleur laten maken. Het maken hiervan kan bij jouw drukker die de foto kan bewerken met een speciaal fotobewerkingsprogramma. De kleur van de foto zal iets doffer zijn. De drukker kan de kleur wel eventueel wat bij aanpassen van de voorkeur van jouw interieur.

Bron: https://www.herinneringenoplinnen.nl/foto-op-canvas

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.