Versier jouw zomerse terras

Het terras is dé plek om te ontspannen en te genieten. Daarom is het wel zo fijn om een terras te hebben die juist is ingericht. Hoe doe je dit?

Een terras kan op verschillende manieren worden ingericht. Zo moet je eerst weten of je een terras in de zon wilt of juist een in de schaduw. Bij een terras in de schaduw moet je goed opletten dat hier niet alle planten goed in groeien. Bij een terras in de zon is een parasol aan te raden, want te lang in de zon is ook niet goed! Naast het functionele aspect van de parasol is deze een kenmerk van de zomer! Parasols zijn er in alle vormen, maten en kleuren. 

Tuinmeubels

Bij het indelen van het terras moet worden gedacht over het aantal personen die gebruik gaan maken van het terras en wat het doel van het terras is. Wil je gezellig met iedereen aan de tafel kunnen eten of wil je lekker in de zon op een ligstoel liggen? Een goede keuze in tuinmeubelen is hiervoor essentieel. Kies bijvoorbeeld voor een grote tuintafel zodat er altijd genoeg plek is, ook wanneer er gasten zijn! Denk daarnaast aan verstelbare tuinstoelen zodat deze geschikt zijn voor aan tafel en voor het genieten in de zon. Tot slot kun je kiezen voor een loungeset. Zo kun je altijd gezellig zitten. Al deze meubels zijn beschikbaar in veel verschillende materialen.

Bestrating

Denk daarnaast ook goed na over het soort bestrating. Grind of ander los materiaal zorgt ervoor dat je tafel en stoelen wankel kunnen staan. Daarom is het verstandig om te kiezen voor stenen of tegels als ondergrond. Naast stenen en tegels is een houten vlonder ook prima zijn. Deze keuze hangt af van jouw eigen smaak.

Verlichting

Wil je ook ‘s avonds buiten blijven zitten? Kies dan voor goede verlichting. Wil je een gezellige sfeer creëren of juist een boek lezen? Overweeg dit goed want in het donker kun je moeilijk een boek lezen! Om sfeer te creëren kun je gebruik maken van een lichtsnoer. Dit heeft iets feestelijks, maar zijn ook praktisch omdat je deze overal neer kunt hangen en aardig wat licht afgeven. Laatste jaren zijn de vloerlampen en tafellampen voor buiten steeds meer in gebruik genomen. Met deze verlichting wordt de tuin een verlengstuk van het interieur binnen!

Accessoires

Zorg voor kleur! Kleur is ontzettend belangrijk voor het terras. Kleur zorgt voor de persoonlijke touch en voegt karakter toe. Kleur kun je overal toepassen; kussens, bloempotten of kaarsen. Gebruik ook eens oude spullen! Verf je oude spullen en ze zijn weer zo goed als nieuw! Wil je een knus en warm terras hebben? Gebruik een vloerkleed! Tot slot de planten en potten. Je kunt er voor kiezen om met planten het terras een beetje af te schermen van de rest van de tuin. Dit creëert ruimte en zorgt voor een gezellige sfeer. Daarnaast creëert het gebruik van groen een oase van rust.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.