Voel je rijk in de klassieke woonstijl!

klassiek wonen

vtwonen.nl

De klassieke woonstijl

Hoewel deze woonstijl klassiek wordt genoemd, zou dit je op het verkeerde been kunnen zetten. Laat die kasteelroman maar liggen voor een koude winteravond: onder klassiek verstaan we symmetrie, luxe, comfort, kwaliteit, elegantie, stijlvol en sierlijk. Deze stijl is zwaar en een tikje romantisch. Met pure materialen, grootse gebaren en ingetogen kleuren. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, een klassiek interieur dwingt direct een gevoel van rijkdom af. Dat is dan ook het kernwoord van deze stijl. Hiervoor is een enorm budget geen vereiste: het gaat erom dat je op zijn minst de illusie van rijkdom creëert.

In het oog springende materialen, diepe en intense kleuren, glimmende metalen en royale meubels. Deze onderdelen staan centraal in een klassiek interieur. In deze stijl worden donkere en diepe kleuren gebruikt zoals donkerrood, diep paars en donkerblauw maar ook zwart en bruintinten. Deze intense kleuren worden aangevuld met luxe kleuren zoals goud, brons, zilver en crème. Juist door deze combinaties ontstaat een rijke uitstraling die zo kenmerkend is voor een klassiek interieur. Ook door het gebruik van luxe materialen zoals velours, donkere houtsoorten, luxe leersoorten en marmer wordt deze uitstraling versterkt.

Klassiek wonen
Bijna koninklijk klassiek

Wat maakt een interieur nou een klassiek interieur?

Een klassiek interieur gaat verder dan alleen meubels. Juist in deze stijl zijn de vloeren, de wanden en is de verlichting belangrijk om echt de klassieke sfeer te creëren. Een veel geziene vloer in klassieke interieurs is een donkere houten vloer al dan niet gelegd in een visgraatpatroon. Hierin zit ook weer de symmetrie die zo belangrijk is voor een klassiek interieur. Voor een lichtere uitstraling wordt vaak voor marmer gekozen, een prachtig natuurproduct. Op de wanden wordt vaak een barok behang of behang met fluwelen opdruk aangebracht. Wordt de muur geverfd dan wordt er tegenwoordig gekozen voor een ingetogen kleur. Om het plafond een klassieke look te geven zijn er hele mooie sierlijsten en ornamenten. Deze geven je huis net dat beetje extra. Net zoals de verlichting dat doet. In de verlichting zie je veel goud, zilver, zwart, chroom en kristal of glas terug. Een mooie kroonluchter is bijna onmisbaar in een klassiek interieur. Tegenwoordig zijn er ook hele moderne kroonluchters als je een originele te heftig vindt. Wil je geen kroonluchter dan kan je ook kiezen voor een lamp met een klassieke vorm maar dan vervaardigd uit moderne materialen zoals plastic, dit geeft een heel spannend effect. Barokke ontwerpen zijn ook zeer geslaagd bij deze stijl. Kijk voor de juiste verlichting goed naar het geheel van je interieur. Zorg dat er een luxe sfeer ontstaat waar jij je goed bij voelt.

klassieke kamer
Ruimtelijk met een klassieke inrichting

Accessoires zijn doorslaggevend in de klassieke woonstijl.

Wanneer de basis staat kun je met de meubels aan de gang. De meubels in een klassiek interieur stralen luxe, rijkdom en glamour uit. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen met een rijke uitstraling zoals antieke meubels met sierlijke vormen of juist royale meubels. ‘Oversized’ modellen versterken het gevoel van rijkdom en weelde. Dus een extra grote haard, een metersbreed kleed, een flinke lamp en een riante love-seat. Het mag allemaal groots en sterker. Veel zitmeubels worden uitgevoerd in leer, velours, linnen of fluweel op een rank, elegant onderstel. Er ontstaat een spannend contrast in uw interieur door strakke meubels met klassieke details te combineren. Ook met de landelijke- of moderne woonstijl is de klassieke woonstijl gemakkelijk te combineren. Door gebruik te maken van landelijke meubels wordt het geheel wat rustiger.

Het gebruik van woonaccessoires is belangrijk in een klassiek interieur. Antieke accessoires mogen zeker niet ontbreken net als kunstvoorwerpen, bronzen beelden en prachtige vergulde spiegels aan de muur. Om van je huis een thuis te maken is het belangrijk om te kiezen voor die items die bij u passen. Het mixen van stijlen mag, dus durf te combineren en creëer uw eigen droominterieur. Als het maar rijk, symmetrie, orde en harmonie uitstraalt.

 

One Comment on “Voel je rijk in de klassieke woonstijl!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.