Welke woonstijl past bij jou?

vtwonen.nl

Van geen idee naar prachtig geheel

Ben je van plan je nieuwe huis of het huidige interieur helemaal opnieuw in te richten maar weet je niet goed in welke woonstijl? Ontzettend veel mensen lopen tegen dit probleem aan en weten niet goed welke kleuren en materialen ze willen gebruiken. We proberen je een handje te helpen bij je inspiratie probleem en geven een aantal praktische tips hoe er achter te komen welke woonstijl jou het beste past!

Op internet kan je terecht voor allemaal praktische tips en trucs om er achter te komen welke woonstijl het beste bij je past. Wij zeggen; volg je gevoel. Het kan namelijk zo zijn dat je de stoerheid van de industriële woonstijl wil combineren met de gezelligheid van de landelijke woonstijl. Het combineren van stijlen zal niet altijd leiden naar het geheel dat je zou willen maar door een beetje te schuiven, een ander kleurtje hier en daar en het gebruik van accessoires zou je interieur zo maar eens worden wat je altijd al wilde. Laat je inspireren en ga je eigen gang!

modern interieur

Het gebruik van kleuren en materialen

In iedere woonstijl is het gebruik van kleuren en materialen anders. Zo zijn natuurlijke kleuren en materialen veel meer toegankelijk in de brocante woonstijl en zie je ruwe materialen en stoere kleuren veel sneller terug in de industriële woonstijl. Een rieten mand, bewerkte houten eettafel en stoffen hanglamp, dit zijn accessoires die het interieur kunnen maken of kraken en zal je veelvuldig terugzien in de landelijke woonstijl. De moderne woonstijl zal echter veel meer strakke lijnen, zwart en wit accepteren waar de vintage stijl dit juist minder op zal nemen. Er is dus per woonstijl veel verschil in het gebruik van kleuren, materialen en accessoires. De juiste combinatie geeft jou het ideale ‘thuis’ gevoel!

https://www.prominent.nu/woonstijlen-inspiratieboek-aanvragen/

De woonstijlen

1. Modern interieur

In de moderne woonstijl zie je veel strakke lijnen, zwart en wit terug. Dé kenmerken voor een modern interieur zijn dan ook minimalistisch en strak. In de moderne woonstijl kan je het beste kiezen tussen een basis van wit, zwart of grijs en een specifieke muur of een specifiek meubelstuk op laten vallen met een felle kleur als geel of rood. Je mag in een modern interieur minder gebruik maken van accessoires en juist wat grotere meubels plaatsen. Die meubels mogen dan weer net wat meer opvallen om je huiskamer compleet te maken.

2. Scandinavisch interieur

De Scandinavische woonstijl is een woonstijl die de laatste jaren pas aan populariteit is gaan winnen. Deze woonstijl beschikt, zoals de naam zegt, over enorm veel Scandinavische invloeden waarbij de kleur wit als basis wordt gebruikt. De combinatie tussen wit, natuurlijk materialen en grafische prints geven je interieur een prachtig Scandinavisch uiterlijk. In deze woonstijl zijn strak en speels ideaal met elkaar te combineren en mag de ijsberenhuid natuurlijk niet achterblijven!

scandinavisch interieur

3. Industrieel interieur

De industriële woonstijl, perfect toe te passen in een grote boederij of loft. Kenmerken van de industriële woonstijl zijn stoere en grote meubels, robuuste kleuren, ruwe materialen en ruimtelijkheid. In de industriéle woonstijlen mag het allemaal net wat minder gerafineerd. Denk aan een betonnen vloer, onbewerkte houten tafel, stalen hanglamp en een hoog plafond. De kleuren zwart, koper, grijs en bruin zijn niet weg te denken in de industriële woonstijl.

300 stijvolle woonmerken bij vtwonen!

4. Landelijk/brocante interieur

Elegant en natuurlijk. Deze kernwoorden vatten de landelijke woonstijl samen. In een landelijk interieur zijn natuurlijke en warme kleuren de basis voor een gezellige inrichting. Maak gebruik van linnen, wol, leer, hout en riet bij het inrichten van je interieur. In de landelijke woonstijl is het dan weer ontzettend leuk om accessoires toe te voegen met de kleuren wit, pastel en groen.

landelijk wonen

5. Klassiek interieur

Houd je van luxe en kan je enorm genieten van organische vormen? Dan is een klassiek interieur zeker wat voor jou! In de klassieke woonstijl zie je veel strakke lijnen en worden deze gecombineerd met unieke meubels en accessoires. Dit samenspel zorgt voor een sterke maar rustige en warme uitstraling. In een klassiek interieur zie je veel aspecten terug die ook in de moderne woonstijl gebruikt worden.

6. Natuurlijk interieur

De naam van de woonstijl zegt het al, in de natuurlijke woonstijl wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren. Gebruik de kleur wit als basis en ga dan lekker je gang met accessoires en meubels. De kleuren groen en beige zie je dan ook veel terug in de natuurlijke woonstijl waar materialen als touw, hout, leer en wol de baas zijn. Wil je genieten van een duurzaam interieur? Kies dan voor een natuurlijke inrichting.

natuurlijk interieur

7. Vintage woonstijl

Met een vintage interieur is het mogelijk om al je oude spullen een nieuw leven in te blazen. Vintage wil eigenlijk zeggen; gebruikt. Met de vintage woonstijl kan je gebruikte artikelen opknappen met een likje verf of gebruiken met een andere functie. Zo is het mogelijk om een gebruikt fornuis te gebruiken als kastje. De vintage woonstijl laat het toe om versleten accessoires en meubels als sfeermakers te laten dienen in je huiskamer of eetkamer. Je ziet dan ook veel versleten leer, roestig ijzer en bevlekte stoffen terug in de vintage woonstijl.

vintage wonen

Denk goed na welke woonstijl er goed bij je past. Er zijn ontzettend veel verbouwing mogelijkheden. Verhuizen? Bestel hier je goedkope verhuisdozen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.