Wonen in de Moderne woonstijl!

Modern wonen

vtwonen.nl

De Moderne woonstijl

Wat is nu eigenlijk een modern interieur? Heeft je oma bijvoorbeeld nog een oranje behang en een groen keukenblad? Dat was vroeger modern, maar nu wordt dat interieur “vintage” genoemd en ‘kan nu echt niet meer’. Een modern interieur gaat met de trends mee. Vandaag de dag wordt het moderne interieur gekenmerkt door strakke lijnen en eenvoud. Geen poespas maar alles rechttoe en rechtaan. Dat is ook direct de meest bekende eigenschap van het huidige moderne interieur. Grote meubelen en blikvangers zonder tierelantijntjes. Strakke lijnen, eenvoud, rechte vormen en luxe materialen.

De basis van de moderne stijl is rustig, strak en sober. Er wordt vaak gekozen voor eenvoudige kleuren zoals wit, zwart, aardetinten en grijstinten. Belangrijk is dat je het niet te bont maakt, aangezien te veel kleur er automatisch voor zorgt dat het geheel niet strak meer lijkt. Wil je er toch iets uit laten springen, kies dan voor één accentkleur en dan ook echt maar één, want anders ben je de rust kwijt die hoort bij het moderne interieur. Deze accentkleur mag best heftig zijn en er ook echt uitspringen. Dit kun je doen door deze kleur op de muur te verven of te behangen, maar ook door juist een meubelstuk in een knalkleur te nemen of je woonaccessoires in deze kleur te gebruiken en er zodoende een echte eye catcher van te maken.

Moderne woonstijl

Houd het lekker ruimtelijk.

Openheid en ruimtelijkheid zijn twee belangrijke kenmerken van een modern interieur. De leefruimte wordt een grote ruimte met daarin zowel de woonkamer als de keuken en de eetkamer. Dit gevoel van openheid wordt nog versterkt door een sterke link met buiten. Om deze grote open ruimtes te vullen wordt er vaak gekozen voor grote meubels met strakke lijnen. Vaak zijn de vormen van de meubels niet zomaar bij elkaar gezet, maar is er goed over nagedacht over wat er bij elkaar past, zodat de strakke lijnen niet onderbroken worden. Om het interieur netjes te houden worden er weinig meubels gebruikt, of in ieders geval geen overbodige meubels maar juist grote strakke blikvangers. De aandacht wordt ook zo min mogelijk afgeleid door volle kasten en spulletjes. De strakheid en netheid wordt bewaard door inbouwkasten en meubels op maat. Wat je ook vaak ziet in een modern interieur zijn zwevende kasten die bijdragen aan het ruimtelijke effect.

Welke materialen kan ik gebruiken in de moderne woonstijl?

Materialen die je kunt gebruiken in een modern interieur zijn metaal, aluminium, chroom, kunststof, leer en staal. Hout en leer worden gebruikt om de ruimte te voorzien van warmte en persoonlijkheid. Binnen een modern interieur kun je blijven spelen met texturen en vormen. Zo voorkom je dat je interieur saai en kil wordt. Ronde vormen maken het geheel modern en speels als je maar rekening houdt met een eenvoudig ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan een opvallende rode stoffen bank en een ronde glazen salontafel. Het gaat echt om de variatie in je kamer.

Het is belangrijk om goed naar je moderne interieur te kijken, voordat je woonaccessoires gaat shoppen. Overdaad schaadt zeggen ze wel eens. Een opgeruimde en overzichtelijke inrichting oogt verzorgd en aantrekkelijk. Zorg voor een paar accessoires die opvallen en eruit springen, maar hou het verder rustig. Less-is-more! Door accessoires dicht bij elkaar te plaatsen, behoud je de rust en de eenvoud die je wilt creëren. Bovendien kun je met accessoires gemakkelijk accenten aanbrengen en deze later weer eenvoudig aanpassen en veranderen.

Moderne inrichting

Moderne verlichting toepassen.

De verlichting moet natuurlijk ook aansluiten bij je woonstijl en kan daarnaast veel doen voor de sfeer in je interieur. Moderne verlichting kenmerkt zich door strakke vormgeving, hoogwaardige materialen en een rijke uitstraling. Spotjes en LED verlichting worden ook veel gebruikt. Dim deze lichten om de perfecte sfeer te creëren in je woning.

Centraal bij een modern interieur staat: strak, sober, open, ruimtelijk en minimalistisch. Verder weet ik dat het niet eenvoudig is om de laatste design trends op de voet te volgen. Bovendien zijn de meest modieuze meubelstukken van vandaag over enkele jaren weer gedateerd. Hou dus niet alleen rekening met de mode, maar focus op een tijdloos interieur met een hedendaagse uitstraling. Probeer enkele basisstukken aan te schaffen, aangevuld met accenten en accessoires die meer in de lijn liggen van de veranderende trends. Trek je schoenen uit en geniet van je unieke sofa of ligstoel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.